Appel vol Wormen!

Leuke traktatie voor Halloween!

 

Ingrediënten:

  • Frisse kleine appeltjes (elstar)
  • Buffalo wormen of meelwormen
  • Suiker
  • Room
  • Stokjes om de appels op te zetten

Bereiden:

 

1) Was de appels (vaak zit er een vettig laagje over de appels of een stickertje dat verwijderd moet worden).

2) Prik de appels op een stokje.

3)  Zorg er voor dat je de appels ergens in kan steken als ze klaar zijn. Ze worden best zwaar ( bijvoorbeeld een stevige vaas of een kool bekleed met aluminium folie).

4) Caramel maken is simpel. Je moet alleen heel goed opletten. De caramel kan heel snel aanbranden of nog erger: de suiker kan gaan kristalliseren. Maak de caramel als volgt:

  • Doe 200 gram suiker en 6 eetlepels water met een scheutje room in een pannetje
  • Zorg er voor dat alle suiker bedekt is met water en zet het op een laag vuurtje.
  • De suiker gaat smelten en ziet er uit als een doorzichtig goedje.
  • Na ongeveer 5 minuten begint de massa licht bruin te worden en iets te bubbelen.
  • Zodra de massa bruiner begint te worden begin je te roeren met de garde. Blijf de caramel roeren omdat anders de caramel aan gaat branden en aan de pan blijft zitten.
  • Zodra de caramel op de juiste kleur gekomen is haal je de pan van het vuur en laat je dit even iets afkoelen.
    De caramel heeft dan een iets bruine kleur en een gebrande smaak.

Let op! Niet de caramel proberen te proeven, de caramel is ongeveer 180 graden!

5) Zodra de caramel iets stroperiger begint te worden doop je de appels één voor één in de caramel.

6) Laat de caramel uitlekken van de appel en wacht tot de laatste druppels stollen op de appel.

7) Druk nu de plakkende appel in een schaaltje waar je de buffalo wormen hebt ingedaan.

8) Draai de appel rond tot alles bedenkt is en schudt zachtjes om het te veel aan wormen er af te krijgen.

 

Eet smakelijk!