Krekel koekjes

Ingrediënten:

  • 300 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel zout
  • 225 gram zachte boter
  • 180 gram suiker
  • 180 gram bruine suiker
  • 1 theelepel vanille
  • 2 eieren
  • 340 gram chocoladeschilfers
  • 240 gram gemalen noten
  • gevriesdroogde krekels 30 á 40gram

Bereiden:

1) Meng in een kleine kom de bloem, het bakpoeder en het zout.

2) Meng in een grotere kom de boter, suiker, bruine suiker en vanille. Blijf dit mengen tot een ‘cremé’ substantie.

3) Voeg aan het mengsel in de grote kom de eieren toe. Klop dit erdoorheen.

4) Voeg nu het bloemmengsel van de kleinere kom én de krekels toe. Goed doorelkaar mengen.

5) Als laatste voeg je de chocoladeschilfers toe. Ook dit meng je door het mengsel heen.

6) Schep nu met een theelepel het mengsel kleine ‘hoopjes’ deeg op de bakplaat.

7) Verwarm de koekjes 8-10 minuten gaar in een oven van 190 graden.

 

Eet smakelijk!