Pasta met Dulse

Een lekkere pasta met saus van dulse en tomaten. U kunt natuurlijk ook onze zeewierpasta gebruiken voor dit gerecht!

 

Ingrediƫnten:

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 theelepels gehakte knoflook
  • 1 tot 1,5 kopje gedroogde rode peper
  • 1/4 kopje dulse vlokken
  • 1 blikje tomaten
  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie
  • Zout (na smaak toevoegen)
  • (Zeewier)pasta

Bereiden:

1) Fruit al roerend de knoflook, dulse vlokken en de rode peper in de olijfolie gedurende 3 minuten. Zorg ervoor dat de knoflook niet bruin wordt!

2) Pureer de tomaten in een blender. Voeg ze daarna toe aan het knoflookmengsel.

3) Laat het sudderen. maar blijf af en toe roeren. Laat de saus in ongeveer 20 minuten indikken.

4) Breng eventueel op smaak met zout.

5) Kook de (zeewier)pasta af volgens aanwijzingen op de verpakking.

6) Roer de saus erdoorheen en garneer het met de peterselie.

 

Eet smakelijk!