Appeltaart met Buffalowormen

Een Hollandse klassieker die voor een verrassing zorgt! De buffalowormen worden in dit recept als specerij gebruikt. De rijke beukennotensmaak van de wormen verspreidt zich in het gebak.

 

Ingrediënten:

  • Appeltaartmix
  • 150 gram boter of margarine
  • 1 losgeklopt ei
  • 4-5 zure appels, geschild en in blokjes
  • 70 gram rozijnen
  • 2 theelepels kaneel
  • 35 gram suiker
  • 30 gram buffalowormen

 

Bereiden:

1) Mix de boter, appeltaartmix en het losgeklopte ei tot een stevig deeg.

2) Vet een springvorm (24cm) in en bedek de bodem en randen van de ingevette springvorm met het deeg. Houd wat deeg over voor de bovenkant.

3) Meng de appels, rozijnen suiker, kaneel en buffalowormen en vul de springvorm met het appelmengsel.

4) Leg het overgebleven deeg over de vulling.

5) Zet de taart in het midden van een voorverwarmde oven (175 ºC) en bak gedurende 45-60 minuten de taart goudbruin. Laat de taart buiten de oven en in de vorm afkoelen.

 

Eet smakelijk!