Wakamé-salade met groene paprika en rode peper

Ingrediënten:

  • 3 lente uitjes
  • 1 el gedroogde Wakamé
  • 1/2 tl zeezout
  • 1/4 rode peper zonder zaadlijst
  • 1/2 groene paprika

Dressing:

  • 3 el (olijf)olie
  • 1 el balsamico azijn
  • 1 el mirin
  • 1 1/2 el tamari
  • peper en zout naar smaak toevoegen

Garnering:

  • 1 el geroosterde sesamzaadjes

Bereiding:

1) Week de Wakamé 20 minuten in warm water.

2) Snij de lente uitjes in dunne reepjes.

3) Verwijder de zaadlijsten van de paprika en de rode peper.

4) Snij de paprika in smalle reepjes en de rode peper in kleine blokjes.

5) Giet de Wakamé af en snij deze ook in smalle reepjes.

6) Breng een pan met water met 1/2 tl zeezout aan de kook.

7) Blancheer hier de paprika ongeveer 3 minuten in.

8) Spoel daarna de paprika af met koud water en laat het goed uitlekken.

9) Meng in een kom de gesneden lente uitjes, groene paprika en de rode peper voorzichtig door elkaar.

10) Maak de dressing en roer het door de Wakamé heen.

11) Schep dan voorzichtig de Wakamé door het mengsel met de lente uitjes, paprika en peper heen.

 

Laat het minstens 2 uur in de koelkast staan, zodat de smaken zich goed kunnen vermengen!

Proef voor het opdienen of er eventueel nog zout en/of peper bijgevoegd moet worden. Maak de salade helemaal af door er vlak vóór het opdienen geroosterde sesamzaad overheen te strooien.

 

Eet smakelijk!